Menü iOS APP Android APP
HU EN

Hallgatói közösségek

Blog

Tudj meg többet a Hallgatói Csapat életéről!

Januári és februári nyílt napok - információ első kézből a szeptemberben kezdőknek! Gyertek, ismerjétek meg az Egyetemet. Mi biztosan a hallgatók szemüvegén keresztül mondjuk el a dolgokat!

Educatio 2018 - toborzás és közösségfejlesztés. Teljesen megújult standdal, kiadványokkal, tudásalapú nyereményjátékkal és egy kiváló csapattal vártuk a továbbtanulni vágyókat. A HCS ezen időszakban éri el a legnagyobb létszámot, amikor sok-sok munka mellett közös lazításokra is jut idő az Egyetem berkein belül és azon kívül is! És még mindig lehet csatlakozni!

Decemberben és januárban (a vizsgák mellett) az Egyetem beiskolázási csapatát segítve előkészítettük a toborzáshoz szükséges anyagokat. Részt veszünk a kitelepülések tervezésében, a különféle anyagok összeállításában, megismerhettük a tervezési-gyártási folyamatokat, amely túl azon, hogy óriási élmény – nemcsak a kommunikációs vagy marketinges hallgatóknak – betekintés ad a nagybetűs marketingmunkába is.

Megkezdtük a Csapat bővítését: Számítunk Rád - Toborzás a Hallgatói Csapatba!

Ha november, akkor tudományok, ha tudományok, akkor ünneplünk: a ZSKE-n a Magyar Tudomány Ünnepe országos rendezvénysorozat november 17-ei állomásán az okosvárosokról és a kiber/pénzügyi biztonságról volt szó. Első alkalommal – trendin – a facebook-on is élőben közvetítettük az előadásokat. S mi a jó ebben? Több mint 800-an nézték! A rendezvényfotókat pedig a HCS oszlopos tagja, Zsoldos Luca készítette. 

Egy „személyes / csapatos” siker: az Egyetem szervezett felvételi konzultációkat, amelyek során diákszemmel mi is elmondhatjuk, hogy mi minden vár az érdeklődőkre, majdani gólyákra, felsőbb évesekre. Ez alap, mert szeretjük és büszkék vagyunk a közegre. De azt az örömet átélni, amikor a tájékoztatói terminálnál helyben jelentkeznek az érdeklődők…fantasztikus! Na az ilyen jó dolgok miatt is érdemes a HCS-be csatlakozni!

Október közepétől kezdetét vette a keresztféléves beiskolázási kampány, ami a mi kedvenc munkáink, időszakunk egyike. Itt egyszerre van kreatív munka, tervezés, szervezés és reményeink szerint elismerésre számottevő jó eredmények is. A munkában a marketing és kommunikáció szakos hallgatók mellett tucatnál több levelezős is segített. Sokan személyesen, sokan pedig online aktivisták voltak. Köszönjük!

Októberben az Egyetem már-már történelmi hagyományokkal bíró "Beszélgetések a gazdaságról" rendezvénysorozat lebonyolításában és megörökítésében vettünk részt, ahol a közönség a digitális bankolás jövőjéből kapott ízelítőt, valamint Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója több szakmai tippet is adott arra vonatkozóan, hogyan lehet a bankszektorban minél előbb elhelyezkedni. 

Az Egyetem oktatóival karöltve terveztünk, előkészítettünk, részt vettünk, dokumentáltunk, elpakoltunk, és már készülünk a 2018-as kutatók éjszakájára! :-) De ne szaladjunk annyira előre, mert idén is remek hangulat és legnagyobb örömünkre nagyon sok látogató volt a tudományos szabaduló szobában. Őszinték leszünk: pont, ahogy terveztük.

Immáron XIII. félévét kezdte meg a ZSKE égisze alatt működő legnagyobb szenior képzési hálózat, a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája. A campuson belüli nyilvános és ingyenesen látogatható előadássorozat képzési koordinátorai szintén a HCS-ből kerülnek ki. A regisztráció és a tájékoztatás mellett újdonságként az oktatástechnikai feladatokba is betekintést nyerhettünk. Ezek mellett a sajtómunkatársakat is magunk kalauzolhattuk az Egyetemen belül, hiszen volt tv, újság és online-os munkatárs is.  

Lengyel-magyar vándorkonferencia a ZSKE-n. Ezúttal most a napi teendőkben, a zavartalan lebonyolításban vettünk részt, hiszen egy remek konferencia szerves része a gyors regisztráció, a kávészünetek és a …”meglepetés”! Gondoskodtunk róla külföldi vendégeink legnagyobb örömére!

Kezdjük meg hivatalosan is szemesztert: egyetemi tanévnyitó! Különösen izgalmas alkalom ez a HCS-nak, hiszen a közösségünk egyik oszlopos tagja, Szabolcsi Eszter Vivien veheti át a "nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat” Dr. Palkovics László oktatási államtitkártól. Örömünkre az átadóra a családja is elkísérte, ami legyen követendő példa arra, hogy sikereinket és boldogságunkat meg kell osztani szeretteinkkel!

Senki sem maradhat le: kezdetét vette a pótfelvételi jelentkezési időszak, ahol szinte minden nap találkozhatunk az Egyetemen személyesen, elősegítve a döntésedet leendő szakod, tagozatod kapcsán! A továbbtanulási praktikákról a Felvételi Iroda ad tájékoztatást, mi „csak a tapasztalatainkat” mondjuk el, megerősítve Téged! Szeptembertől együtt tanulhatunk a ZSKE kiváló közösségében!

Ma minden kiderül: ki nyert felvételt az Egyetemre, s kinek kell még pár apróságot megtennie, hogy szeptembertől együtt tanulhassunk! Találkozzunk a Pont Ott Partin!

Öröm és búcsú! Végzős hallgatóink legszebb pillanatai: egyetemi diplomaátadó! Gratulálunk és büszkék vagyunk a végzettekre, továbbá búcsúztatjuk HCS-s társainkat, akik immáron a diplomás munkaerőpiacon próbálnak szerencsét, folytatják a munkát! Ne feledjétek, visszavárunk titeket az Egyetemre és a HCS-be egyaránt! Fotósaink sem tétlenkedtek ám!

Fókuszban a jövőnk! A vizsgaidőszak utolsó napján az OTP közreműködésével karrier workshopot tartottunk, élő közvetítéssel, nagy bejelentésekkel és apró ajándékokkal együtt. Ez volt ám az igazi szórakozva tanulás, ahol nemcsak információkkal, de azonnali kezdhető állásokkal is gyarapodtunk! Az őszi szemeszter alkalmával több ilyen találkozót is szervezünk!

Nemzetközi üzleti fórumnak adott helyet a ZSKE, ahol az üzleti érdekek és a tudomány találkozhat a sikeres, bíztató jövő érdekében. Nem mellesleg örömmel jelentjük, hogy több HCS-s kapott szakmai gyakorlati helyet, holott ennek lehetőségéről reggel még nem is tudtunk… Ezért is kell "mindenhol ott lenni":)

Önkéntesen és egyenként adtunk mi is vért a Magyar Vöröskereszt szervezésében megvalósuló egyetemi véradáson! A HCS tagjainak ez nem feladat, ez egy természetes tett, „emberi alap”! Köszönjük, hogy Ti is nagyon sokan eljöttetek!

Március-április és május leginkább a tudományok szolgálatában tett erőfeszítéseinknek adott lehetőséget, amely számos kihívás elé állította a csapatot, hiszen a rendezvényszervezés nem ajtónyitástól tart zárásig, hanem akár hetekkel, hónapokkal korábban kezdődik a tervezés, szervezés időszakában! A legtöbb kérdés, kihívás ekkor jelentkezik, de egy konszenzusos csapat mindenre talál megoldást, ahol középpontban a „néző/vevő/résztvevő/hallgató” van.

Február 15-ig segítünk a Felvételi Irodának, illetve – be kell valljuk –, a középiskolai roadshow-k oszlopos tagjai is mi vagyunk, hiszen szinte egyetlen egy célunk van: még több Zsigmondos legyen az Egyetemen!
 

A nyílt napokon is ott vagyunk, mert azt valljuk, segítenünk kell a tájékozódó érdeklődőknek és a felvételit lebonyolítóknak is...! 5 nyílt napon leszünk jelen: minden szintről: FOKSZ, BA, MA! Minden "rendből": nappali és levelező! Nyugalom, a duális képzések kapcsán is adunk megnyugtató válaszokat!

Educatio - az eddigi legsikeresebb, legjobb! Összetartó csapat alakult ki, új kapcsolatok, mondhatni barátságok szövődtek! Jó érzés volt látni, hogy milyen sokan érdeklődnek az Egyetem képzései iránt. Külön öröm volt, hogy teljesen megújult kiadványokkal csábíthattuk a potenciális hallgatótársakat, immáron színes feliratú egyetemi pólókban!

Erőteljes tagtoborzás a "FELVÉTELI 2017" kampányra! Kattints a linkre, tudj meg mindent, nézd meg a csapat jelenlegi tagjait és jelentkezz hozzánk!

Az egyik alapfeladatunk a "NYÓA" - ahol koordináció, regisztráció, szponzortámogatás az elsődleges. Ez persze kölcsönös gyarapodás, mert felnőttképzősök közben rengeteg ismeretre és kutatási lehetőségre tesznek szerint. Ez ám a gyakorlati terep! Dicsőség: az évzáró - az eddigi legtöbb hallgatóval zajlott e csodálatos félév!

Novemberben a teljes csapat hadban áll, mert hetente lesznek tudományos előadások, konferenciák, vitaestek, illetve megrendezésre kerül az "olimpikonok találkozója is. Mindenhol jelen voltunk, jegyzeteltünk, mindent megörökítettünk, és végül  összefoglaltuk élményeinket...

Fenntartható fejlődés és "zöldgondolkodás" - ez a jövő egyik záloga, így mi is csapatba rendeződve látogatjuk az 5 állomásos Zöld Innovációs Akadémia előadásait, amely keretében rájöhetünk, hogy "van még mit tenni" egy szebb környezet érdekében...

Kutatók éjszakája: ahol a tudomány és a szórakozás-játék találkozik! Az est első részében tudományos előadásokat hallgathattunk meg hallgatótársainktól, azt követően viszont "a nagypolitikai viszonyokat reprezentáló" stratégiai geopolitikai társasjátékban vettünk részt, egyfelől mint programszervező, másfelől mint játékosok! Mi várjunk a folytatást!

Az egyetemi lét megkívánja, sőt diktálja, hogy angol nyelvű, nemzetközi konferenciák is legyenek a ZSKE-n. A szemesztert egy "élethosszig tartó tanulásról szóló" konferenciával nyitottuk. S miért igazán érdekes ez? Egyfelől a legújabb ismeretekre tehetünk szert, másfelől akik külhonból voltak a vendégeink, hamarosan az ő meghívójukat nyithatjuk ki....

Évindítás, évnyitó - az első EGYETEMI! Erre pedig minden gólyának és felsőbb évesnek büszkének kell lennie, mi is azok vagyunk! 

Pont Ott Parti - a ponthatárok éjszakáján mi képviseltük intézményünket. Remek hangulat, koncertek, és közben hasznos infók a felvetteknek és a pótfelvételizőknek egyaránt.
Személyes sikerünk: elsőként mi kaptunk "Szintet léptünk: Zsigmond Király Egyetem" polokat:)

Diplomaátadó - minden a kezünkben: koordináció, talárok ki- és bevétele, hallgatói névsor olvasás, fotózás. Ezúton is gratulálunk a végzett hallgatóknak, különösen a HCS-s végzetteknek.

DUE Sajtófesztivál – az ország egyik legnívósabb diák médiarendezvényén jártunk, képviselve intézményünket a jövőben továbbtanulni szándékozók illetve a már felsőoktatásban tanulók részére. Több munkaerő-piaci szereplővel, másként fogalmazva médiamunkatárssal sikerült felvenni a kapcsolatot potenciális gyakornoki és álláslehetőségek reményében. A ZSKF-ről nemcsak hallgatói, de oktatói képviselet is volt, dr. Szűts Zoltán rektori megbízott vett részt nyilvános kerekasztal-beszélgetésen.

A HVG-vel intézményi szintű együttműködés keretében képviseltette magát a ZSKF a Jobline-Karrierbörzén, amely kitelepülés leszervezésében aktív szerepet vállalt a HCS. A feladatkoordinálás, erőforrások biztosítása mind-mind közösségünk teendői között voltak. 

Többek között HCS tagjai együttműködésben hallgatótársaikkal megszervezték a ZSKF Piknik nevű rendezvényt, melynek célja a közösségépítés, ahol az első és felsőbb éves hallgatók kötetlen formában találkozhattak. Az eseményt színesítette a közös főzés, a rengeteg egyéni és csapatjáték. Az aláfestő zenét is a hallgatók keverték. A rendezvényre ellátogatott a ZSKF vezetése és örömünkre több oktató is, akik fejezték ki örömüket, hogy egy újabb "alulről jövő kezdeményezés keretében" diákrendezvények kerülnek megrendezésre még a nyáron és persze a következő szemeszterben is. 

A nemzetközi karrieréletút manapság nem egy utópisztikus dolog, hanem maga a valóság, amennyiben ezzel élni kíván egy ZSKF-es hallgató! A Nemzetközi Iroda közreműködésével a HCS-sek "Erasmus délutánt" szerveznek, ahol izgalmas élménybeszámolók, vendégprofesszori előadások hallgathatóak meg, miközben ízletes kóstolóval várják az érdeklődőket a célállomások országai.

A nemzetközileg is elismert felsőoktatási intézmény, a Stanfordi Egyetem hallgatói voltak a ZSKF vendégei, amely programsorozat zökkenőmentes lebonyolításában a HCS is részt vett. A vendégekkel való foglalatoskodás mellett igazi nemzetközi szakmai kapcsolatok is kialakultak, amely bizony nagy hasznossággal bír egy szakdolgozat, esetlegesen külhoni elhelyezkedés alkalmával. 

Februártól egészen májusig segít a HCS a "Karrier és közéleti sáv" megszervezésében, meghirdetésében, amely minden héten szerdán 14 órakor kezdődik és mindig valamilyen karrier témakörben vannak előadások, majd fórumjellegű beszélgetések. Ennek haszna egyfelől, hogy a hallgatók gyakorolhatják a kapcsolatépítést, rendezvényszervezést, másfelől pedig valóban értékes szakmai információkra és kapcsolatokra tesznek szert.

"Innováció-marketing-mi": főként gazdinfós, kommunikációs és marketinges hallgatók közreműködésével megújítjuk a ZSKF okostelefonos alkalmazását, hiszen manapság nem elég tudni mindenről (lásd pl.: napló és értesítések), hanem "szórakoztatónak" is kell lenni! A fejlesztésekről hamarosan bővebben is írunk!

Kutatás- és kapcsolatépítés a hálózatiasodás jegyében, hogy mindenhol legalább egy ZSKF-es hallgató dolgozhassék: kapcsolatépítés a munkaerőpiac képviselőivel a HVG állásbörzén és azon túl is. (Erre az egyik legalkalmasabb terep az állófogadás volt, ahol az informális beszélgetéseken túl jóval többre jutottuk, hiszen rá egy hétre 5 hallgatónak sikerült gyakorlati helyet találni új partnereknél.)

Elindult a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája, ahol a regisztráció lebonyolítása mellett képzési koordinátorként, oktatóként is dolgozunk.

A "vég egyben egy kezdet is", avagy itt a méltó ünneplés ideje: diplomaátadók a ZSKF-en: a teljes technikai háttér, koordináció és logisztika immár a HCS feladata. A fotózásról pedig egy végzett hallgató, valódi szakember gondoskodik.

Várunk szeretettel az intézményi nyílt napokra, ahol bőven lesz időnk beszélgetni a képzésekről, a főiskolai évekről és lehetőségekről, mert számunkra fontos, hogy együtt fejlődhessünk, mint egy igazi XXI. századi tudásközösség.

Educatio: várunk titeket is az ország legnagyobb oktatási szakkiállításán, ahol a főiskola oktatói és munkatársai, karrier-tanácsadói mellett gyakorlatilag minden szakról képviseltetjük magunkat, hogy meggyőzzünk: egy sikeres karrier-életút első állomása a ZSKF!

A ZSKF kommunikációs anyagainak összeállításában működtünk közre: prospektus, plakátok, szórólapok, szakmai- és játékos anyagok összeállítása, s mindez azért, hogy valóban a gyakorlati életben tanulhassuk meg, mit is jelent az integrált kommunikáció!

Tagtoborzás – új betölthető pozíciókkal!

Megjelent a legújabb Pálya magazin a HCS szerkesztésében: tartalmaz mindent, hogy hogyan tudsz majd csapatunk oszlopos tagja lenni, így kérünk, olvasd, forgasd és oszd meg tartalmát ismerőseiddel, barátaiddal, rokonaiddal! Online és nyomdai verzióban is elérhető a kiadvány.

Tudomány és szakma: az október és a november a tudományoké, így több konferencián, előadáson, szakmai fórumon és könyvbemutatón vett részt a HCS, mint szervező, koordinátor avagy éppenséggel előadó -> nem titkolt cél az OTDK.

ERASMUS nap: találkozási pont a cserediákprogramban részt vett és nálunk "állomásozó" hallgatókkal, akik biztatják minden nappali és levelező tagozatos diákunkat, hogy fél évre bizony el kell utazni "erasmusolni". Finom ételek és italok mellett persze könnyebb dolgunk volt motiválni a kiutazás lehetősége előtt állókat.

Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája - hiszen "tanulni sohasem késő": képzési koordináció, regisztráció illetve végzett HCS tagok már előadóként is dolgoznak a ZSKF NYÓA keretében. 

Szeptembertől újra visszaáll a szokott rend a HCS-ben, a kezdés pillanataiban középpontban a tagtoborzás áll! 

Az üdítő-lazítő nyár derekán van a PontOttParty a felvi.hu szervezésében, ahol óriásjátékkal, pályaorientációs tanácsadással illetve apró ajándékokkal mentünk ki a hozzánk felvettekenek valamint a "póton" jelentkezőknek kedveskedni, megerősítve azt, hogy jó helyen vannak: ZSKF!

"Minden vég egyben egy kezdet is" - tartja a jó öreg mondás: a nyári diplomaátadókon több száz hallgató vette át igazolását avagy diplomáját. Az ünnepi rendezvény hátterét más szerveti egységekkel karöltve mi magunk biztosítottuk. Korábban végzett hallgatónk, Lévay Máté fotós tevékenységét ezúton is köszönjük!

Kommunikáció-marketing - más szavakkal: BEISKOLÁZÁS 2015: rendhagyó nyílt nap a főiskolán, amelynek neve/címe: "Zárt körű nyílt nap", célja, hogy a ZSKF-re jelentkezőket biztosítsuk a jó döntésükről, mindenképpen első helyre sorolják intézményünket a jelentkezői listán! Sikeresek voltunk!

Karrier napon is a HCS aktív tagjai garantálták, hogy minden rendben legyen, persze TKAC irányítása mellett. A regisztráció, a hallgatói játék lebonyolítása, a fotózás, és persze a teljes körű koordináció mind a mi feladatunk volt. A rendezvény sikeres volt, melyről beszéljenek helyettünk a hivatalos galériában és a FB-ra feltöltött minőségi képek is.

Üdítő tartalommal és nagyon sok hasznos információval, emellett pedig érdekes interjúkkal megjelent a ZSKF Pálya magazin! Szerezz be egyet te is a megújult kiadványból az intézmény folyosóin! Kedvcsinálónak: infók a megújulásról | hírek blokk újratöltve | karrier helyben | HÖK & HCS | munka és kutatás | ZsKF APP | nemzetközi kitekintésben | tudomány itt és most | fontos dátumok  

Egy újabb Erasmus nap pályázati tanácsadással egybekötve. Ez a mostani azonban más volt, mint a többi: élő zene, élő bejelentkezés Spanyolországból, fotós élménybeszámolók és természetesen a különféle célországok grasztronómiai csodái. De "beszéljenek" helyettünk a képek.

Új területre merészkedünk: HVG állásbörze! :) Iszonyatosan jól fogadtak minket a cégek, egyfajta újabb hidat, kapcsolatot kezdtünk el építeni a munkaerőpiac képviselői és a ZSKF között. Persze standos kitelepülés lévén sok leendő és aktív hallgató is meglátogatott minket - örömünkre!

Február végén voltak a téli diplomaátadók, ahol többszázan vehették át a végzettségüket igazoló dokumentumokat. A jó hangulatot garantálta az összetartó csapat illetve természetesen maga az ünneplés! A rendezvény lebonyolításában gyakorlatilag "csak" a HCS vett részt: hallgatói-vendég koordináció, ültetés, névsor-olvasás, fotózás és persze a talárokat "sem kezelhették" mások, mint mi! Az átadókon készült képek a ZsKF Klub oldalára kerültek fel. 

A ZSKF Hallgatói Csapatának tagjai és persze hozzátartozóit bevonva készítettünk egy kiváló videót, amely summázottan foglalja össze, hogy miért jó ZsKF-esnek lenni. A kedvcsináló videó itt érhető el.

A Nyílt napokon is igyekeztünk mindvégig jelen lenni, ahol az oktatói, mentori előadásokat követően mi inkább a hallgató szemüvegén keresztül beszéltünk szeretett képzőhelyünkről, a ZsKF-ről.

Eljött a nagy nap: az Educatio kiállítás, ahol a teljesen megújult arculati elemekkel megépített ZsKF-es standon valamint a kihelyezett képzési pontokon közel 40 hallgatóval 3 napos exposzerű oktatási kiállításon vettünk részt, toborozva a leendő ZsKF-eseket. Tettük ezt egy csodálatos összetartó csapattá összeállt közösségben, amely méltán lehet vonzó és szimpatikus mindenkinek, így örömmel vesszük az újabb csatlakozókat is! 

A HCS tagjai a gyakorlatilag felsorolhatatlan mennyiségű szakmai, szórakoztató és kulturális rendezvényen részt vettek, érdeklődésüknek és szabadidejüknek megfelelően. Ezekről kivonatosan a www.uni-zsigmond.hu/esemenyek menüpontban lehet olvasni.

Tartalomfeltöltés és blogírás: a ZsKF közelmúltban megjelent okostelefonos alkalmazását a jó írói vénával rendelkezők töltik meg hasznos tartalommal, amely elengedhetetlenül fontos és precíz információkkal szolgál a leendő és aktív hallgatóknak egyaránt! Az applikáció persze valódi csapatmunka fantasztikus eredménye, hiszen tudományterületeken átívelő közösségi alkotásról van szó!

A Kutatók éjszakája országos rendezvénysorozaton is részt vettünk egy belvárosi kitelepüléssel, ahol több tucatnyi érdeklődő nyerhetett betekintést a tudományok világába a ZsKF szemüvegén keresztül.

Nemzetközi találkozót, eredeti névvel Erasmus napot szerveztünk a ZsKF Nemzetközi Irodával karöltve, ahol egyfelől találkozhattak a főiskolán állomásozó Erasmusok, másfelől a kiutazást tervező hallgatóink. A fórumjellegű előadást követően filmvetítés és gasztronómiai „kirándulás” volt. A közel 100 résztvevő kifejezetten jól érezte magát!

Évindítás és évnyitó, természetes, ha kisebb létszámban is, de a Hallgatói Csapat is jelen volt, hiszen ÚJ tagokra mindig szükségünk van, akiket örömmel várunk a HCS-be!

2014 augusztusában a beiratkozás alkalmával segédkeztünk valamint a nagy melegben frissítőt, apró finomságokat osztottunk a várakozóknak, ezzel is megismertetve velük a HCS összetartó csapatát.

A pótfelvételi kampányban a HCS főként rendezvényszervezői gárdája volt jelen, hiszen egy közel egész napos aktivitással jelentünk meg a Pont Ott Partin, ahol szakmai és kulturális programot egyaránt biztosítottunk. Fantasztikus élmény volt a kihangosítóval is népszerűsített twister játék, a nyereményjáték, a fórumbeszélgetés illetve a felsőoktatási börze, persze a jó hangulatú koncertekről nem is beszélve. Az esemény alkalmával volt a Pálya magazin aktuális számának bemutatója is.

Júliusban búcsúztattuk el a végzős, végzett hallgatókat a diplomaátadó ünnepség keretében, amely aztán valóban egy rendkívül komplex rendezvénynek minősül, tekintettel a résztvevők jelentős létszámára (végzősök+hozzátartozóik), a szélesebb körű marketingmunkára, a teljes logisztikára, a szerteágazó, többrétű feladatokra. Online közvetítés, eseményrögzítés, koordináció illetve egyéb technikai feladatokban segített a HCS, hogy az összességében két napos esemény zökkenőmentesen menjen. Fotókat a ZsKF Klub oldalára töltöttük fel.

Májusban egy sokszereplős konferencia előkészületeiben, technikai lebonyolításában vettünk részt, amely során nemcsak a szervezés összes fázisába, de a coaching izgalmas világába is betekinthettünk. Erről egy színes videóbeszámoló is készült, íme itt:)

Áprilisban rendezvény rendezvény követett, ahol a szakmai közösségformáláson túl, számos kulturális, szabadiős tevékenységre is volt lehetőségünk: Húsvéti vásár, 'EU10' konferencia, a teljesen megújult arculattal rendelkező Karrier Nap és Állásbörze, venezuelai workshop, látássérült projektnap...a többi aktivitásunkat a naptárban is lehetséges követni...

Az április jóval sűrűbb volt, hiszen először is megjelent az intézmény hivatalos ifjúsági kiadványa érdekes interjúkkal, szuper cikkekkel, melynek fókuszában a karrierépítés, fejlesztés. A Pálya magazint szeretjük, mert MI készítjük!

Márciusban és áprilisban kisebb-nagyobb műhelybeszélgetéseken, előadásokon vettünk, mint a szervezésért, koordinációért felelős hallgatók. Persze volt ezek között angol nyelvű, nemzetközi konferencia is, ami azért jóval nagyobb kihívás volt.

Elindult a ZsKF szervezésében a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája, ahol a Hallgatói Csapattagok felelősek a képzési koordinációért - tesszük ezt a szakmai gyakorlat teljesítéséért avagy a társadalmi munkában végzett ösztöndíjakért.

Kérdőív a hallgatók tájékozódási szokásairól - a Hallgatói Csapat aktív bevonásával készített és promóciózott kérdőívet készítettük el, amely kitöltéséhez együttműködői és hallgatói támogatást is kaptunk.

Február derekán búcsúztattuk a végzett ZsKF-es hallgatókat, amely ünnepség előkészületeiben, lebonyolításában, koordinálásában közel fél tucat csapattag vett részt nap mint nap. A diplomaátadókról készül képek már fel is kerültek a ZsKF Klub oldalára - a képek készítésében Lévay Máté fotográfius, végzett ZsKF-es hallgató működött közre.

Január-február eleje: Educatio és 3 nyílt nap a beiskolázási kampány során szorgoskodó HCS tagok feladatai sorában: többszáz továbbtanulni vágyó orientálása, tájékoztatása, kitelepülések középiskolákba... Köszönjük Nektek!

Az utóbbi hónapokban számos izgalmas, érdekes írás jelent meg a ZsKF hivatalos blog oldalán, ahol a HCS tagjai főként filmekről, sportról illetve turisztikai témákban "ragadtak tollat", persze emellett további tárgykörökben is születtek rövidebb-hosszabb írások, így érdemes "visszafele menni az időben" és korábbi bejegyzéseket is elolvasni.

2014. január 28., - "Telt ház a ZsKF nyílt napján" - jelent meg a kommunikációs anyagokban, ahol oktatók mellett a HCS tagok is toborozzák a továbbtanulni vágyókat...

2014. január 16-17-18-án a Zsigmond Király Főiskola képviseletében a Hallgatói Csapat óriási létszámban képviseltette magát, ezzel a ZsKF jó hírnevét öregbítve - mindenkinek köszönet, aki részt vett a munkákban!

2014. január elején megjelent a ZsKF Pálya magazin nyomtatott és online formában egyaránt, amelyet - többek között - a főiskola aktív hallgatói is szerkesztenek: A tartalomból kivonatosan: mindent a továbbtanulásról diáknyelven, Erasmus - hogy TE is több lehess, karrier-kutatás a főiskolások szemüvegén keresztül, pályázati ajánló...

2013. december 6. "Ho-ho-hooo" - szóltak a hangok és kisvártatva megjelent a Mikulás a ZsKF-en. Kisebbek és nagyobbak legnagyobb örömére hosszú időt töltött nálunk a "fehérszakállú", akinek - a rendet szigorúan fenntartva, de - szorgosan segédkeztek a HCS krampuszok, hogy egyetlen egy gyermek se maradjon ki a jól megérdemelt "csomagosztásból" és mindenkinek legyen játszótársa.

2013. novembere, a Magyar Tudomány Ünnepének hónapja, amely keretén belül országos rendezvénysorozat kerül megszervezésre. A ZsKF-en egy napon két rendkívül izgalmas konferencia is volt. 
2013. november 15-én széles körű médiaérdeklődéssel kiegészülve a MAB átadta a ZsKF vezetői részére az akkreditáció meghosszabbításáról szóló dokumentumot. Az eseményeken a HCS tagjai a regisztrációért, a fotózást illetve a vendégek koordinálásáért voltak felelősek.

2013. október 2-án az Erasmus nap és tanácsadás keretén dolgoztunk együtt, ahol immáron nemcsak honi hallgatókkal, hanem az itt állomásozóakkal is kellemes, kötetlen beszélgetésbe bonyolódhattunk. Kedvcsináló és beszámoló ITT érhető el.

2013 szeptembere - új szemeszter, évnyitó, tárgyfelvétel: HCS-s hallgatók ahol tudtak segítettek az elsőéveseknek, már az évnyitó perceiben ott voltak. A diplomát szerzett hallgatók utánapótlása kezdetét vette!

2013 július-augusztuban a ZsKF PR- és Marketing Centrumát erősítette a HCS több tagja, amikor a pótfelvételi eljárás során nyújtottak szakmai javaslatokat, valamint "terepen" buzdították a potenciális továbbtanulni vágyókat arra, hogy "merjenek nagyot álmodni", s csatlakozni a ZsKF-esek népes táborához. A komoly témát színesebbé téve óriás- és online twisterrel "taposhatták ki" a helyes utat a játékosok. 

2013. július: diplomaátadókon búcsútatjuk a végzős hallgatókat, ahol főként a rendezvényszervezésben- és biztosításban jártas hallgatók dolgoznak.

2013 júniusa - Megjelenik nyomtatásban a soron következő Pálya magazin, amelyben a "szokásos" híreken és infókon túl rövid, de annál filozófikusabb gondolatokat lehet olvasni a felsőoktatás és a munkaerőpiac kapcsolatáról, könnyedebb írást Guzmics Júlia tollából a mosoly szerepéről és fontosságáról, az elengedhetetlen filmajánló Eszter hallgatónktól avagy színházi ajánlót. Helyt kapnak Erasmusosok is, hiszen Mark nevű hallgatónk a TKAC-on keresztül komoly sikereket ért el karrierjében. Játékok, kuponok és számos más hasznos-szórakoztató dolog helyen, a Pálya magazinban! 

2013. május 31. Számos társszervezővel együttműködésben közel 120 érdeklődő előtt majd 20 előadóval a IV. Magyar Vallásszemiotikai Konferencia, ahol az előkészületekben, a nap adminisztrációjának lebonyolításában és a beszámoló készítésében vállalt a HCS osztályrészt.

2013. május 30. A ZsKF Óbudai Nyugdíjasok Akadémiája záró rendezvénye. A félév során 14 alkalommal megrendezett előadássorozaton hallgatóink aktív segítséget és támogatást nyújtottak az 50+-os hallgatói közönségnek. E "terep" nemcsak az andragógia szakos hallgatóknak nyújt jó gyakorlati- és kutatási környezetet, hanem minden nappali és levelező tagozatosnak. Kiemelt köszönet jár Pintér Niki, Szűcs Ágnes és Roman Gwendolin hallgatóknak.

2013. május 3. Zsigmond nap, amely keretén belül intézményünk névadóját ünnepeljük egész napos színes diákprogramokkal, stand up comedy-vel, Majka&Curtis koncerttel, Miss ZsKF 2013 választással, garázsvásárral. Természetesen előadások is voltak, idén Győrfi Pál és Dr. Zacher Gábor előadásait hallgathatta a nagyérdemű közönség. Szervezésben a ZsKF PRMC, a Kreateam és a HCS volt jelen.

2013. április 23-án a ZsKF KMI szervezésében filmes konferencia volt a ZsKF-en. Ezúton is ajánljuk mindenkinek, hogy olvassa Andrásfai Eszter a Pálya magazinban megjelenő tényszerű, ámde mégis igencsak kedvcsináló filmajánlóit!

2013. április 19-én immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a TKACszervezésében a ZsKF Karrier Nap és Állásbörze, ahol összesen "forgóban" 12 HCS-s segítette a rendezvény zökkenőmentes előremenetelét. A már-már általánosnak tekinthető feladatokon túl a kreatív szakmai (pontgyűjtős) játék levezénylésében is sikeresek voltunk. Ezúton is köszönet a Csapatnak!

2013. április 17-én - kisebb pihenőt követően - a ZsKF adott helyett és természetesen jelentős szakmai tartalmat a "HSZOSZ konferenciának". Az eseményen részt vevő 10 fős Hallgatói Csapat a kezdeti lépésektől készen állt a rendezvény sikerességét szavatolva, értelemszerűen mindenki az érdeklődésének megfelelően. Regisztráció, welcome csomagok, reklámanyagok kihelyezése, előadók támogatása, díszvendégek kísérése, szakmai feljegyzések elkészítése. Nehéz nap volt, számos kihívással. Az MTA-ZSKF-HSZOSZ végül köszönetét fejezte ki intézményünknek és a HCS-nak. 

2013. március 22-23-án a ZsKF NPTI külsős társszervezetekkel karöltve rendezte a kétnapos nemzetközi konferenciát a főiskolán, melynek témája a "National Question In Central Europe". HCS-sek segédkeztek a regisztrációban illetve az előadók, delegációk fogadásában is, ahol főként nyelvtudásukat és a protokollismereteiket tesztelhették élesben. Az eseményről több társszerző tollából angol nyelvű beszámoló is született.

2013. március 19.: ERASMUS pályázati toborzás - korábbi kiutazók és aktív HCS-sek szoros együttműködésben a KreaTeam tagjaival finom gasztronómiai bemutatóval és vízipipázással egybekötött mini rendezvény keretében népszerűsítették a ZsKF nemzetközi kapcsolatait, amely révén akár fél, egy évet is külföldön tölthetnek el a diákok... Ne feledjétek: aktuális pályázatok beadási határideje: 2013. április 19., dél!

2013 márciusa: megjelent a Pálya magazin karrier különszáma, melyben aktív hallgatók és szakmai gyakorlatosok tollából származó álláskeresési praktikákat/javaslatokat tartalmazó írás, valamint interjú Sulyok Tamással, a TKAC vezetőjével, frissített kuponos rész, új, Zsigmondos keresztrejtvény és számos, érdekes, izgalmas írás is megtalálható. Sport, filmajánló és ERASMUS-blokk szintén a tartalomban. Szerkeszd TE is az újságot!

2013. február 22-23.,  diplomaátadók, ahol az ünnepélyes búcsú megszervezésében veszünk részt, nem mellőzve a talárok ki- majd visszavételét illetve egy aktuális folyóirat átadását

2013. február: a ZsKF Hallgatói Csapatában aktív részvétellel dolgozó hallgatók közül néhányan az NPTI-vel együttműködésben, pályázást követően a nemzetközi ESN hálózatnak megalapítják a ZsKF-ESN szekcióját, ahol jelenleg Nagy Kátya tölti be az elnöki pozíciót. Röviden erről: ide érkező és kiutazó cserediákok támogatása, segítése, program- és buliszervezés. A lendületes kezdetről: Welcome Party majd Flagparti, ahol bizony van mód és lehetőség nemzetközi (hallgatói)kapcsolatépítésre. Ünnepélyes fogatása az érkező "Eraszmókáknak", majd közös kirándulások Budapesten és a környéken. Bővebb: a márciusi Pálya magazinban.

2013. januárjában és februárban egymást követő nyílt napokon is jelen van a HCS, ahol az általános tájékoztatás mellett komplett csomagokat adunk át az érdeklődőknek. Az utolsó nyílt nap: 2013. február 19., kedd, 11-től

2013. január 18-19. Országos Oktatási Kiállítás-Educatio, ahol az oktatói, dolgozói és hallgatói társszervezetek mellett a HCS tagok is azon munkálkodtak, minél többen jelentkezzenek március 1-ig a ZsKF-re és mindeddiginél több gólya kezdhesse meg tanulmányait a Zsigmond Király Főiskolán. Fotók és a MusicFM élő bejelentkezéséről ITT lehetséges élménybeszámolót látni

2013. január első hete: megjelenik a VIII. évfolyamba lépett, ám első alkalommal teljesen színes Pálya magazin. A tartalom rendkívül gazdag: releváns mennyiségű információ a továbbtanulásról, mentorprogramról, remek írás a félelem legyőzéséről, a pénzről, sportról, receptek valamint ERASMUS-os hallgatóink beszámolója. Mellesleg ERASMUS-ról bővebben ITT! Jelenleg is több, újságíró, rendezvényes HCS-s "állomásozik" külföldön :-) beszámolóik a ZsKF Blog oldalán és az újság hasábjain egyaránt olvashatóak.
Cikkajánló: Nagy Kátya tallini útjáról, Boros Réka gyakornoki-munkahelyi sikerei, Varga-Polyák Charlotte HCS-s kalandjai, Andrásfai Eszter filmajánlója.

2012. december 7., Török-magyar geopolitikai nemzetközi konferencia - angol nyelven, ahol nem csak a rendezvényszervezés, de az újságírás, interjúkészítés, cikkírás is hely kapott.

2012. őszi szemeszterben sem tétlenkedtek a fotósok/videósok, íme. Persze ennél jóval több kép készült, amelyek felkerültek a Facebook-ra vagy archiválásra. (A FB-on vegyesen találhatóak meg a képek, értelemszerűen nem egységesen csak a HCS-től.)

2012. december 6., játék és mosoly a sok-sok szakmai rendezvény között: ellátogatott a Mikulás a főiskolára, ahol a krampuszok mellett a HCS-sek is segítették munkáját.

2012. november 13. Magyar Tudomány Ünnepe - éves, országos szakmai, tudományos rendezvény - regisztráció, koordináció, díszvendégek fogadása (hivatalos szakmai rendezvény)

2012. november 10., Gólyabál, ahol a további hallgatói társszervezetekkel karöltve a rendezvény előkészületeiben, lebonyolításában, a jó kedv és pezsgő hangulat szavatolásában volt aktív részvétele a HCS-nek.

2012. november 7., andragógia szakest, a színes kavalkádban első körben szervezőként, aztán pedig látogatóként vegyültek el a HCS tagjai

2012 októberétől négy végzős, andragógia szakos hallgató referensként dolgozik a ZsKF Nyugdíjasok Óbudai Akadémiáján - ezzel biztosítva a kellő tapasztalatot illetve belső szakmai gyakorlatukat (feladatukat: koordináció, regisztráció, felmérések készítése, egyéb.)

2012. október-november: megjelent az aktuális Pálya magazin, telis tele HCS-s cikkekkel: konferencia-felhívások, csatlakozás az ESN-hez, fókuszban a karrier, programajánló, körkép az EFOTT-ról, sportrovat és filmajánló

2012 októberétől a Hallgatói Csapat tagjai - szakmai érdeklődésüknek megfelelően - részt vesznek a TKAC rendezvényein, nevezetesen a Karrierbeszélgetések az aulában rendezvénysorozaton.

2012. szeptember 21., péntek 14:00 órától a ZsKF Nemzetközi Iroda és a HCS segítségével Erasmus nap leendő kiutazóknak és nálunk állomásozóknak egyaránt.

2012 augusztus vége, szeptember eleje: évnyitó, gólya-köszöntő SMS, FB játék avagy a ZsKF KreaTeam munkáját segítve készülődés az "ilyen még nem volt" Gólyanapra.

2012. augusztusi szám éppen időben jelent meg, ahol egy markáns főszerkesztői levéllel és a "Kezdeti lépések" rovattal kívánjuk - főként - a gólyák útját egyengetni. Persze nyereményjáték és kuponos oldalpár szintúgy található a magazinban.

2012 júliusában elballagtak a végzős hallgatók, ahol a rendezvényszervezős HCS-sek szorgoskodtak.

2012 júniusában kiadtuk a nyári Pálya magazint, amely főként a végzős hallgatókat vette célba, ugyanakkor ezzel párhuzamosan számos újítást vezettünk be, teszteltünk. Ilyenek például a ZsKF együttműködő partnereivel elindított kuponakció, a gondolkodást is igénylő nyereményjáték avagy az nemzetközi blokk.

2012. május 2.: névadónk tiszteletére rendezett egész napos eseménysorozat a Zsigmond Nap+Miss ZsKF Választás, ahol a HCS-sek a programok biztosítása mellett kreatív és (sport)játékvezetői feladatokban is helyt kellett állni, s persze afterpartyzni :).

2012. április: Karrier Nap és Állásbörze 2012 rendezvény, ahol több, mint 10 tagunk vett részt az esemény sikeres lebonyolításában és dokumentálásában. Elkezdődött a tagtoborzás is, így itt is jelezzük, csatlakozz a csapatunkhoz!

2012. március-április: gőzerővel készül az emelt oldalszámú Karrier Pálya különszám. Rengeteg hirdető és további számos rendkívül hasznos írás karrier-munka témakörökben, s persze most sem mellőzzük a kultúra-szabadidő rovatokat sem. Olvassátok, forgassátok avagy egyszerűen töltsétek le itt!

2012. februári számban rengeteg hasznos és érdekes cikket találhattok például sütési-főzési praktikákról Földi Rita tollából vagy éppenséggel Czuppon Lillától "Édesség minden mennyiségben" címmel, de nem mellőzzük most sem a "kerületi mesét" Nagy Lindától sem, illetve igazi Lévay Máté gyönyörű képekkel illusztrálva rávilágít az igazi "férfi álomra". Olvassátok TI is itt!

"Class Csapat": élő rádiós bejelentkezés a rádiózás nagy ágyúival a Morning Show sztárjaival az Aquaworld-ből: újságírói, rádiós és kamerás interjúk... Class fotók és a Class Csapat

2012. január: vizsgaidőszak és persze nyílt napok + Educatio: óriási erőbedobással dolgoztunk mindannyian az utánpótlás toborzásán, hiszen kell egy jó csapat!

2011. decemberben ellátogatott a Mikulás hozzánk:), majd állítjuk a karácsonyfát, íme.

A mindig lesben álló HCS fotósok folyamatosan bővülő rendezvényfotói itt érhetőek el.

2011. december-januári Pálya magazin a HCS munkájában: igazi szakmai kihívás az andragógus, kommunikációs és marketing szakirányos hallgatóknak, hiszen ez az éves beiskolázási szám, ami 6000-es példányszámban jelenik meg, bővített tartalommal. Kedvcsinálónak: "bejelentkezés Spanyolországból", tudj meg mindent korunk főiskolásáról, ergo a jövődről, CSináld Rendesen, avagy CSR:), interjú a HÖK elnökkel, írás Frei Tamás munkásságáról és persze pihenés a léleknek: lelki wellness. A kiadvány online itt érhető el.

2011. október-november: tucatnyi tudományos és szakmai rendezvény a főiskola falain belül, ahol számos érdekes és izgalmas témával találkozhatunk, feszegetve a munkaerő-piaci kérdéseket, a kultúra-film kapcsolatát és persze társadalmi-politikai műhelybeszélgetéseknek/vitáknak lehetünk szem- és fültanúi.

2011 október-novemberi Pálya: fókuszban a keresztképzési továbbtanulás és persze a gólyabál. Emellett karriertémákban is több cikk olvasható. Lévay Máté a fotózás rejtelmeibe vezet be minket, Földi Rita tollából pedig az őszi sportolási lehetőségekről olvashatunk, de a kiadványban találhatunk írást a Compact Disco és a stand up comedy-s srácok fellépéseiről, életéről egyaránt, illetve sok minden másról, vigyétek, vegyétek, olvassátok! A kiadvány online itt érhető el.

Erasmus-nap a ZsKF-en: kultúra, gasztronómia, filmvetítés, előadás a Nemzetközi Iroda és a HCS gondozásában, íme!

2011 szeptemberétől újra megnyílik a lehetőség minden ZsKF-es hallgató előtt, hogy jelentkezzen a HCS-ba újságíró, rendezvényes, fotós/videós feladatkörökbe, erről bővebben itt olvashattok.

Hamarosan megjelenik az augusztus-szeptemberi Pálya magazin, amely igazi útmutató - nemcsak a Gólyáknak -, hanem a felsőbb éveseknek egyaránt! A tartalomból röviden: Gólyakalauz Budapesten és a környékén, Erasmus és további pályázati felhívások, piaci mustra, gondolatok a legdrágább tőkéről, a kapcsolati tőkéről, geopolitika stb. A kiadvány online itt érhető el, amelynek címlapjára a HCS került.

2011 nyarán a Pr- és Marketing Centrum a Hallgatói Csapat tagjaival közösen óriási munkába kezdtek. A pótfelvételi eljárás során - a ZsKF-en tanuló - énekesnőkkel, színészekkel és sportolókkal kiegészülve népszerűsítik a továbbtanulást. (Bővebb infó: http://tricikli.uni-zsigmond.hu) A teljes eseménysorozatot jelentős médiaérdeklődés követte. Több ZsKF-es hallgató teljesítette a közel 3 hónapos munkája során a kötelezően előírt szakmai gyakorlatot. Videóbeszámoló!

A PRMC és a HCS tagok által szerkesztett és terjesztett Pálya magazin az egyik legrangosabb versenyen, a DUE kiírásában "felsőoktatási nyomtatott sajtó" kategóriában összesítettben III., főiskolák között I. helyezést ért el. Javaslom, forgassuk büszkén a kéthavonta megjelenő kiadványt, sőt szerkesszük együtt!

Lévay Máténak - a főiskola fotósának - február 27-én (vasárnap) 18:00 órakor kerül megrendezésre az első fotókiállítása Szentendrén, a Mythos caféban (Bogdányi u. 40)

Gyere le Te is a nyílt napokra januárban és februárban, ahol találkozhatsz, megismerkedhetsz a HCS tagokkal is!

2011. január: SZAKMAI SIKER: A ZsKF-HCS és a ZsKF-PR- és Marketing Centrum közös ötlete és megvalósításában az Educatio kiállításon "Kreatív díjat" nyert az intézmény! (A standdekoráció és a hallgatóknak köszönhető leleményesség birtokában ügyesen adtuk közre: a "ZsKF bizony nemzetközisiesedik..."

2011. újév, vizsgaidőszak, de a csapatépítés nem állhat meg... (Erről a Facebook-on lehet tájékozódni.)

2010. december: Megjelent a december-januári Pálya szám, amelyben összefoglalót olvashattok a HCS munkájáról, s több cikket, interjút, melyet a csapattagok készítettek, szerkesztettek. Szó esik a karácsonyi szokásokról, a véget nem érőnek tűnő vizsgaidőszakról, a legnépszerűbb közösségi portál, valamint egy több díjat is nyert fotóssal készült - aki hallgatója a ZsKF-nek - rendkívül érdekes interjút is olvashattok benne.

2010. november 22. Elindul a HCS webes felülete!

2010 novembere: Kiforrott csapat dolgozik együtt hostessekkel a zökkenőmentes rendezvényekért, fotósokkal, hogy megörökíthessük a tudományos rendezvényeket avagy éppen könnyed, kellemes, lazító eseményeket. A HCS újságírói pedig mindent megtesznek, hogy egyetlen egy program sem maradjon írásos nyomok nélkül... Ezeket a december havi Pályában lehet olvasni...

2010. október második fele: Virtuális és személyes stábértekezletek, ötletbörze, kreativitás egy, jobb, szerethetőbb Pálya magazinért. "Hallgatói szemmel' újabb rovat kerül bevezetésre - interjúkészítés.
2010. októberben további diákok csatlakoznak a közösséghez.

2010 októberében megjelenik az őszi szám, amelyben "szolgálati/közszolgálati - tudományos - kultúra" tematika hármasát vezeti

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés