Menü iOS APP Android APP
HU EN
2015.07.23.

MI VÁR RÁD SZEPTEMBERTŐL?

Kedvcsináló és gondolatindító ötletek (nemcsak) első éves Hallgatók részére!

Ezúton is örömmel köszöntünk a Zsigmond Király Főiskola hallgatói között és gratulálunk sikeres a felvételihez a ZSKF-re!

A részletesebb hivatalos tájékoztató mellett kérjük olvassák el azt, hogy mi várhat, mi vár Önökre az elkövetkező néhány esztendőben, amíg a ZSKF aktív tagjai lesznek:

  • Röviden: egy új világ!
  • Hosszabban: pontosan 3 vagy 3,5 év szükséges ahhoz, hogy megtapasztald a főiskolások számára kínálkozó élményeket és mindazt, ami kiugrási lehetőséget jelenthet.

Közhelynek tűnhet, de igaz, hogy valójában csakis rajtunk múlik, mi vár ránk a főiskolai évek alatt, hiszen „mindenki a maga sorsának a kovácsa”, amihez persze útmutatást, támogatást biztosít a Zsigmond Király Főiskola.

A ZSKF az alapvető óralátogatási-vizsgázási kötelezettségeken túl számos fakultatív lehetőséget kínál minden hallgatója részére, amelyeket érdeklődéstől, időbeosztástól függően tanácsos megismerni, s alkalomadtán élni velük.

  • Kedvcsinálónak csak néhány tipp egy proaktív főiskolásnak:

• Csatlakozz mihamarabb a hivatalos virtuális közösséghez, illetve ne legyél rest már a belépéskor jelentkezni aktív hallgatói tömörülésekbe, mint például a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) vagy a Hallgatói Csapat (HCS)!

• Vegyél részt minél több közösségformáló kulturális, szórakoztató és szakmai rendezvényen akár a ZSKF, akár a HÖK szervezésében, hiszen szak- és
csoporttársaidat igazán ezeken az alkalmakon ismerheted meg!

• Szánj időt arra, hogy megismerhesd a ZSKF épületét és kommunikációs felületeit! Ez szavatolja azt, hogy mindent időben és a helyén tudsz kezelni. :)

• Járj nyitott szemmel, figyeld, hogy milyen ösztöndíj- és pályázati kiírások jelennek meg, mivel ezek is segítségedre lehetnek!

ERASMUS: tölts el fél vagy akár egy egész évet nemzetközi partnereinknél, s közben még a tanulmányaiddal sem maradsz el!

Kutatás, publikálás: a ZSKF keretein belül erre is van lehetőséged, így nemcsak a karrierranglétrán léphetsz egyre feljebb, de még korrekt ösztöndíjakra is szert tehetsz.

• Fordíts időt és energiát arra, hogy legyen lehetőséged beszélgetni oktatóiddal, mentoraiddal és csoporttársaiddal, hiszen aki itt csupán csoporttársad, a „nagybetűs életben” bizony segítőkész kollegád lesz!

A fentiek csupán útbaigazító gondolatfoszlányok, így kérjük, bővebben tájékozódjatok a pályázatokról/ösztöndíjakról, a mentorprogramról, a diákcsapatokról stb. a ZSKF hivatalos weboldalán, a hivatalos Facebook oldalon és egyéb csatornákon keresztül!

(A részletesebb hivatalos tájékoztatót a szokott rend szerint küldi meg a ZSKF, amely tartalmazza többet között a beiratkozással, nyelvi képzésekkel, szintfelmérőkkel, gólyatáborral kapcsolatos tudnivalókat.)

2018.08.04 | Oktatás

Tovább lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárás keretében!

A pótfelvételi eljárás keretében augusztus 7, kedd éjfélig lehet jelentkezést benyújtani és hitelesíteni. Tovább

2018.08.02 | Kultúra

A Közbeszerzési Hatóság Pályázati Felhívása

KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA Tovább

2018.07.26 | Kultúra

Rendkívüli nyitvatartás július 27-én, pénteken

Technikai okokból 2018. 07. 27-én, pénteken, Egyetemünk zárva tart. Tovább

2018.07.06 | Oktatás

ZSKE-HUBEI magyar-kínai oktatási együttműködés körvonalazódik

Együttműködés kereteinek kialakításáról tárgyaltak oktatóink a kínai Hubei Tudományos és Technológiai Főiskola vezető képviselőivel. Tovább

Vissza a hírekhez
80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés