Menü iOS APP Android APP
HU EN

VSzK elnöki találkozó

A VSzK elnökének, Öexcellenciája Truong Tan Song úr találkozója az 1973-75 között Dél-Vietnamban szolgálatot teljesített NEFB magyar kontingens veteránjaival, valamint a Magyar-Vietnami Baráti Társaság képviselőivel 

A VSZK elnöke, magyarországi hivatalos látogatása során – saját kérésére – találkozott a NEFB magyar veteránjainak, valamint a Magyar – Vietnami Baráti Társaság egy 53 fős csoportjával Budapesten, a Duna InterContinental Hotelben.

A találkozó során Dr. Botz László, a MVBT elnöke köszöntötte a vietnami elnököt, hangsúlyozva a vietnami gesztust, hogy az elnöki látogatás programjába kifejezetten kérte a veteránokkal, illetve a Baráti Társaság tagjaival való találkozást. Az MVBT elnöke rövid tájékoztást adott a MVBT tevékenységéről, országaink közötti – kulturális, oktatási, gazdasági - kapcsolatok fejlesztésében végzett erőfeszítéseinkről, vietnami testvérszervezetünkkel kialakított kapcsolat aktivitásáról, eredményességéről. Biztosította az elnököt, hogy tagjaink továbbra is szívükön viselik a két nép barátságának elmélyítését, a kapcsolatok fejlesztésének támogatását.

Truong Tan Song elnök úr válaszában – amelyben Társaságunkat illető, igen alapos ismeretekről tett tanubizonyságot – köszönetet mondott a hosszú háborúk során Magyarország, ezen belül a NEFB feladatban részt vett magyar kontingens tagjai részéről kapott támogatásért. Részvétét fejezte ki a feladatteljesítés közben hősi halált halt bajtársainkért, jelezve, hogy haláluk színhelye ma egy fejlett város. Értékelte, hogy az MVBT programjaival igyekszik bemutatni Vietnamot, említést téve a közelmúlt vietnami bélyeg bemutatójára. Miután a MVBT elnöke bemutatta, külön köszöntötte Dr. Déri Miklós tagtársunkat, a vietnami bélyeggyűjtemény tulajdonosát, a kiállítás szervezőjét, valamint Szirmai Ernő alelnököt, aki a 70-es évek elején tevékenyen részt vett a VietHung Ipari Egyetem előd intézményének létrehozásában, illetve Dr. Szatmári Pétert, a Zsigmond Király Főiskola általános rektor-helyettesét, amely intézménnyel a VietHung Ipari Egyetem már négy éve testvér-intézmény kapcsolatban működik együtt.

Truong Tan Song elnök úr elismeréssel vette tudomásul, és gratulált Dr. Oláh Lajos, országgyűlési képviselő tagtársunknak, akinek kezdeményezésére a magyar parlamentben megalakult a Vietnam Barátai Országgyűlési Képviselők Klubja.

A meleg hangvételű, baráti találkozó záró aktusaként Truong Tan Song elnök úr minden jelenlévőt személyes kézfogással üdvözölt, részükre ajándéktárgyat adott át.

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés